Autorisert Ringsekretær!

Authorised Ring Steward! 

De linjene som er strøket over inneholder bare litt informasjon om passfoto og lignendeI dag fikk jeg den gledelige beskjeden fra NKK at jeg nå er autorisert som ringsekretær. Hurra! Jeg ser frem til flere trivelige dager i ringen med funksjon som ringsekretær i fremtiden. 

Tusen takk til alle som har vært med å bidra til at jeg ble autorisert. Instruktøren på ringsekretærkurset, alle ringsekretærene jeg tok mine elevarbeid under, begge dommerne jeg tok aspiranttjensten under og ikke minst Pernille Saltnes inne hos NKK som har endelig godkjent alle mine arbeider. 
Alle ringsekretærene og begge dommerne gav meg best mulig karakter på arbeidet jeg gjorde og det var både hyggelig og lærerikt og gå under de alle sammen.


For de som ikke vet hva det vil si å være en ringsekretær så er dette den personen i ringen som setter opp det mer detaljerte tidsskjemaet basert på klubbens PM, den personen roper inn hundene til bedømning, og registrerer resultatene. Man er pliktig til å være oppdatert med hele utstillingsreglementet, og skal kunne guide spesielt utenlandske dommere dersom de skulle lure på noe angående bedømmelsessystemet eller norske særregler. Du har ansvaret for at bedømingen i ringen flyter bra, slik at det ikke blir unødvendige stopp. Du er den personen som utstillerne skal henvende seg til. Du skal være hyggelig. Behjelpelig ovenfor nye utstillere, og slå ned på eventuelle regelbrudd utført av utstillere i din ring.


Ringsekretærkurs og eksamen
Min vei mot å bli ringsekretær begynte med ringsekretærkurs i Østfold høsten 2015 ledet av Inger Karlsen. Eksamen var 12. november og dette er en eksamen med svært lite rom for å gjøre noen feil, i flere av oppgavene måtte 100% av besvarelsen være korrekt. Jeg fikk beskjed om at min eksamen var bestått 6. desember 2015.


Ringsekretærelev
Nå skulle det tas minst 4 elevarbeider for 4 ulike ringsekretærer. Disse elevarbeidene må man som ringsekretærelev selv finne tid og sted for, og visse krav skal være oppfylt. Det skal være  minst 40 hunder påmeldt for vær funksjon, man skal gå for minst en rase med spesielle krav, og minst en rase med farge CACIB. Ringekretæren man går elev for må ha virket som ringsekretær minst 5 ganger tidligere.

Mitt første elevarbeid gikk jeg 17. januar 2016 for Buskerud Elghundklubb i Drammen, under ringsekretæren Evy Helen Gamst

Neste elevarbeid ble for Norsk Dachshundklubb i Østfold 6. februar 2016. Denne gangen gikk jeg under ringsekretæren Line Hovde.

Mitt tredje elevarbeid ble for Norsk Retrieverklubb avdeling Vestfold, dette var i Tønsberg 7. februar 2016 og jeg gikk under ringsekretæren Heidi Liåsen Brunes.

Mitt fjerde og siste elevarbeid måtte jeg ha litt tålmodighet til å få gjennomført da dette måtte tas på en internasjonal utstilling, og det var stor pågang og kø blandt oss som ønsket å bli ringsekretærer da det er begrenset med raser som har farge CACIB kan det føre til litt venting. Men lørdag 2. juli 2016 var det endelig min tur på en dag som klaffet. Der gikk jeg for Jan Hareid og rasene jeg hadde med farge CACIB var dvergpuddel og mellompuddel.Ringsekretæraspirant
2. august fikk jeg beskjed om at alle mine elevarbeider var godkjent, og jeg kunne starte på aspiranttjenesten.

Aspiranttjenesten skal bestå av 2 arbeider med til sammen minst 100 hunder, minst 1 rase og minst 30 hunder skal være av rase med spesialkrav. Det skal være minst 3 raser i ringen ved hver av aspiranttjenestene og arbeidene skal gås under en nordisk dommer.  Det er nå dommeren som skal avgjøre om du gjør en god jobb som ringsekretær i ringen, og du har ingen annen ringsekretær og spørre dersom du skulle lure på noe.

27. august 2016 gikk jeg mitt første aspirantarbeid for Telemark Elghundklubb i Morgedal under den svenske dommeren Göran Hallberger. Her hadde jeg alle hundene med spesialkrav.

28. august 2016 gikk jeg mitt andre aspirantarbeid for Norsk Chow Chow Klubb, denne dagen i Bø i Telemark og under den norske dommeren Kari Granaas Hansen.Today I got the good news from NKK that I am now authorised as a ring steward. Hurrah! I look forward to several wonderful days in the ring with the function as a ring steward in the future. 

Thank you to everybody who contributed to making this possible. The instructor at the ring steward class, Inger Karlsen. All the ring stewards I served my pupil works under: Evy Helen Gamst, Line Hovde, Heidi Liåsen Brunes and Jan Hareid. The two judges I did my exam work under: Göran Hallberger and Kari Granaas Hansen. 
They all gave me the best possible recommandations. It was both a good learning process and some nice days to serve under them all.
And not the least Pernille Saltnes at NKK who did the final approval of all my works.


The rest of the Norwegian text tells about what a ring steward is, what the work entails and how my road to become an authorised ring steward was. I'm not translating this as the process is a bit different from country to country, but feel free to ask if you would like to know more.


Kommentarer

Legg inn en kommentar