Sarek ser etter et nytt hjem


Sarek er født hos Kennel Carillo 26. april 2015 og er en fin og trivelig ung gutt, dessverre passer han ikke inn hos oss og vi ser nødvendigheten av å finne et nytt hjem til ham.
Vi liker ikke og omplassere noen av våre hunder, da hundene er en viktig del av vår familie. Men noen ganger er det allikevel best for alle parter om en hund kan få et nytt hjem som passer den bedre. Sarek er et slikt tilfelle.

Sarek er i utgangspunktet kjøpt med tanke på utstilling, potensiell avl og trekk. Han er unilateral cryptorchid (har en testikkel i lysken) og kan derfor ikke stilles ut eller alvles på. I tillegg liker han overhodet ikke å bli satt inn i spannet, og en hel flokk med hunder blir litt mye for ham. Han fungerer derimot godt med en annen hund og forholde seg til, eller som alenehund.  Han er et vanedyr og er godt fornøyd med de samme rutinene hver dag, han kan være litt skeptisk i nye situasjoner, men ikke noe som har bydd på store problemer her hos oss. Nye ting blir stort sett ikke så skummelt bare han får tid til å venne seg litt til det.

Sarek vil være en hund som passer godt til en, eller et par, med voksne mennesker. Vi er sikre på at han vil bli en veldig fin fritidshund for noen som liker å gå mye turer ute i naturen, om et års tid kan han også bære kløv på tur. Han kan nok også hjelpe til med å trekke pulk eller sin eier på ski på vinterstid om dette skulle være interessant for hans nye eiere, men en super trekkhund vil han nok aldri bli.

Som alle våre hunder liker han godt oppmerksomhet. Han er enkel å få kontakt med, og det lille jeg har trent med ham så viser han helt klart at han gjerne vil gjøre sin eier glad og fornøyd. Han er også ganske følsom for menneskers sinnstemning.  Han virker til å være over den verste delen av puberteten nå, men helt voksen i hodet vil han nok ikke bli før han runder 2 år.

Selv om han nå har rundet 1 år er ikke Sarek godt hustrent. Han er inne hver natt på "hunderommet" og ellers mye ute på dagtid. Han er med på turer og er grei og håndtere. Men en stuehund er han ikke trent til å være over tid da vi har 10 hunder som er inne i stua på omgang. Den eller de som overtar han må derfor regne med å gjøre en liten innsats på dette området.

Vil understreke at dette ikke er en problemhund, bare en hund som dessverre ikke passer inn hos oss.

Prisen for Sarek vil være 3.500,-  
Hvis Sarek virker  interessant så skriv litt om deg eller dere og hvordan hverdagen antas og bli. Jeg kan nås på email: AnitaHE@snofrost.net, eller på mobil: 9380 3809 (det er lettest å nå meg på email)
En video av Sareks første dag med innlæring av sitt.

Kommentarer